svjetloisjena
Ona koja korača
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
Dob: 45
|
 |
« : Kolovoz 19, 2007, 08:51:47 » |
|
Na otvaranje teme potaknuo me ovaj članak: Više od 60.000 crnih mačaka nestane svake godine u Italiji zbog vjerovanja da donose nesreću, priopćila je talijanska udruga za zaštitu životinja.
"Primamo dojave o ubijanju crnih mačaka koje su žrtve praznovjernih ljudi, ili pak ezoteričnih i sotonističkih obreda", upozorava udruga Aidaa u priopćenju.
Najveći broj mačaka stradava u Noći vještica ističe udruga koja želi vratiti dostojanstvo crnim mačkama.
Od ukupno 60.000 crnih mačaka koliko ih nestane u Italiji, 1.500 ih strada u Milanu, Rimu i Torinu, prema podacima udruge Aidaa.
Italija ima gotovo 9 milijuna mačaka, od čega više od milijun živi na ulici, prema podacima ministarstva zdravstva. Link: http://www.net.hr/vijesti/page/2007/08/18/0066006.html
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Kolovoz 19, 2007, 08:52:41 svjetloisjena »
|
Evidentirano
|
Živi i pusti druge da žive!
|
|
|
svjetloisjena
Ona koja korača
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
|
 |
« Odgovor #1 : Kolovoz 19, 2007, 09:00:03 » |
|
Mislim da je strah od crnih mačaka praznovjerje. Nikad mi se ništa nije dogodilo ako bi mi crna mačka prije toga prešla preko puta. No činjenica je da sam upamtila da se to dogodilo. Da mi je preko puta prešao crni pas, ili možda siva tigrasta maca, to zasigurno ne bih ni registrirala. Dakle radi se o duboko ukorijenjenom vjerovanju da crne mačke donose nesreću. Povezivali su ih često u prošlosti s vješticama i ostalim zlim bićima.
No mačke su ipak na neki način posebne. Dokazuju to i bezbrojne mumije mačaka nađene u staroegipatskim grobnicama. Je li tom vjerovanju kumovao dojam koji ostavljaju njihove neobične oči s uzdužnom zjenicom koje mogu tako opako zasvjetliti iz mraka? Možda njihovo neobično glasanje? Nečujno kretanje po raznim terenima? Ne znam. No oni koji imaju iskustva s radiestezijom kažu da će mačka u stanu za svoj ležaj uvijek odabrati mjesto koje je za čiovjeka energetski najnepovoljnije, dok će pas, naprotiv, odabrati mjesto koje po pitanju zračenja odgovara i čovjeku.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
svjetloisjena
Ona koja korača
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
|
 |
« Odgovor #2 : Kolovoz 19, 2007, 09:20:58 » |
|
Ova je baš zgodna:  Ova pretjerano strpljiva:  Ovaj napušteni jadnik neodoljiv je (bez brige, već je udomljen): 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
DemetraSowelu
Lady Of The Lake
Administrator
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Inside
Dob: 49
to nije anđelina đoli
|
 |
« Odgovor #3 : Kolovoz 19, 2007, 01:06:55 » |
|
glasala sam pod: nešto drugo  3x izgovorim 1 sanskrt mantru, zlu ne trebalo  neznam kaj da velim.....ja sam ono kak se veli dog person.....nisam ljubitelj mački.....srela sam ih par u životu, koje su me fascinirale zračenjem snage i doslovce osjetih njihovu konekšn sa univerzumom na malo večoj razini od uobičajenih mački......i duboko sam im se od srca u poštovanju poklonila....."obične mačke smatram kao i sve ostale životnije tipa kukaca, bez kojih bi svijet za 5 dana doslovce propao.....potrebni su...al ih ne šmekam baš....ali ih niti,ne daj Bože ubijam
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
" Ne vjeruj zato što je to mudrac rekao, Ne vjeruj zato što je to uobičajeno mišljenje, Ne vjeruj zato što je to zapisano, Ne vjeruj zato što je to prorečeno, Ne vjeruj zato što netko drugi to vjeruje, Ali vjeruj sam onom što si sam prosudio da je istina."
Siddhartha Gautama Buddha
|
|
|
svjetloisjena
Ona koja korača
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
|
 |
« Odgovor #4 : Kolovoz 19, 2007, 01:30:59 » |
|
I ja sam inače dog-person, uvijek bih imala psa, mačku radije ne.  Nevjerojatno je kako se ljudi po tom pitanju opredjeljuju, iako znam i one koji vole i pse i mačke. Zapravo, volim ja i slatke male mace i one malo veće, ali ipak bih uvijek, da biram, odabrala psa. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Nany
Senior Član

Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
Dob: 36
|
 |
« Odgovor #5 : Rujan 04, 2007, 02:58:00 » |
|
a ja ovih dana upravo dobila malu crnu macu, preslatkog mačića koji će uskoro postati mali buco s obzirom na to koliko jede 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Yunie
Novi član
Van Mreže
Spol:
 Hrvatska
|
 |
« Odgovor #6 : Rujan 05, 2007, 08:55:10 » |
|
XD maceee!!! yey obožavam mačke sve,posebno crne! Kad vidim macu razveselim se i kažem mic mic onda dođe pa ju dragam^_^ Yeey! I <3 mace
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Yashoda Devi dasi
Novi član
Van Mreže
 Hrvatska
|
 |
« Odgovor #7 : Ožujak 27, 2008, 07:08:47 » |
|
Ja ih imam u stanu 5 mačaka sada (omacila se gospođa maca). I stalno mi prelaze put pogotovo ovi mali stari mjesec dana, trčkaraju ko vjeverice i moram paziti kak hodam. Gospodin macan je crn garan, mama je crna a pogodite koje su boje tri mladca - pa naravno, crni. Koliko mi puta samo dnevno pređu preko puta! Možda mogu očekivati da mi klavir padne na glavu dok prelazim cestu? Nisam sigurna. Nesreće dolaze i bez crnih maca, jadne bile. A baš su slatke i stalno ih isto 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
DemetraSowelu
Lady Of The Lake
Administrator
Heroj Član

Van Mreže
Spol:
 Inside
Dob: 49
to nije anđelina đoli
|
 |
« Odgovor #8 : Ožujak 27, 2008, 06:08:00 » |
|
LOVE IS ALWAYS THE ANSWER 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
" Ne vjeruj zato što je to mudrac rekao, Ne vjeruj zato što je to uobičajeno mišljenje, Ne vjeruj zato što je to zapisano, Ne vjeruj zato što je to prorečeno, Ne vjeruj zato što netko drugi to vjeruje, Ali vjeruj sam onom što si sam prosudio da je istina."
Siddhartha Gautama Buddha
|
|
|
|